Hattat ve HTT Traktörleri ihraç ediliyor

 Hattat ve HTT Otomotiv, savunma alanı ve traktör üretiminde kendini geliştiren Hema Endüstri Holding, 
traktörde yeni modelleriyle ihracatını da giderek arttırıyor..Farklı markalarla da traktör imal eden Hattat Traktör Avrupa normlarına uygun araçlar imal ediyor.
Yüzde 100 yerli sermaye, Türk mühendisler ve Türk yan sanayi üretimi ile Çerkezköy'de 2007 yılında Hattat markasıyla traktör
üretimine başlayan Hattat Tarım, Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak ürettiği bahçe traktörleriyle 90 milyon euro ihracat hedefliyor. Hattat Tarım, tamamen yerli üretim olan Bahçe traktörleri serisi ile başta Avrupa olmak üzere 50 den fazla ülkeye traktör satacak.
Hattat Tarım Genel Müdürü Murat Özcan, ‘’Hattat Tarım olarak 2007 yılında Hattat markasıyla ve tamamen yerli üretimle traktör sektörüne girdik. Beş yıl gibi kısa sürede 5 kıtada 50’den fazla ülkeye Hattat ve HTT markalarıyla traktör ihracı gerçekleştiriyoruz. Hattat Bahçe serisi traktörlerini ise 2013 yılında üretmeye başladık. Bu yıl satışa sunduğumuz bahçe traktörlerini başta Avrupa olmak üzere 50 den fazla ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz. 90 milyon euro ihracat hedefi ile yola çıktığımız bahçe traktörleri serisi tamamen Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak üretilmiş olup sınıfının en az yakıt tüketimine sahip.” dedi.
Ayrıca Hattat Bahçe traktörleri, 50 hp 3050 modeli, 68 hp 3065 modeli ve 79 hp 3080 modeli olmak üzere 3 farklı model ve beygir gücünde Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerde üretiliyor.
 yerli traktör
Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Tarım, bağ ve bahçe traktörlerinde Avrupa yönetmeliklerine uygun (2003/AT /37 yönetmeliği ) üretmiş olduğu traktörlerle Avrupalı çiftçilerin yeni gözdesi.
Hattat Bahçe serisi traktörler sera, bağ ve bahçeler de dar alanda yüksek manevra kabiliyeti,  en küçük seralarda dahi alçak yapısı ve dar iz genişliği, bodur ve dar sıra arası meyve bahçelerinde seri çalışmayı sağlayan 12+12 ileri geri şanzımanı ve yüksek donanımı ile Avrupalı çitçilerin ilk tercihi olmaya aday.  
Hattat Tarım,  üretimini yaptığı Avrupa yönetmeliklerine uygun (2003/AT/37 Yönetmeliği) Hattat 3000 serisi bahçe traktörleri başta Avrupa olmak üzere, Tüm dünya ve Türkiye çiftçilerinin kullanımına sunuluyor. Sınıfının en az yakıt tüketimine sahip Hattat Bahçe traktörleri, 50 hp 3050 modeli, 68 hp 3065 modeli ve 79 hp 3080 modeli olmak üzere 3 farklı model ve beygir gücünde Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerde üretiliyor.
 Hattat ve HTT

 Hattat Tarım Genel Müdürü Murat Özcan, ‘’Dünya nüfusunun hızla artması ve insan ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve sulanabilen alanların çoğalması ile Türkiye ve Avrupa da buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır dışında alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi önem kazanmaya başladı. Ekonomik değeri yüksek ürünler olduğu için çiftçiler tarafından da son yıllarda getirisi yüksek olan meyvecilik ve seracılık faaliyetleri önem kazandı. Bizde bu ilgiye karşılıksız kalmamak adına tamamen kendi tasarımımız Hattat Bahçe serisi traktörleri 2013 yılında üretmeye başladık. Tarım ürünlerde farklılaşma dünya devlerini, yüksek beygir güçlü büyük traktörlerinin satışının yanı sıra, yakıt tüketimi düşük bağ ve bahçe traktörlerin de pazarlanmasının yapılması için hareket geçirdi. Bahçe traktörlerimiz ile ilgili yapmış olduğumuz çalışma Avrupa devlerinden Valtra’nın dikkatini çekince alt beygir gücünde 50 beygirden 80 beygire kadar bahçe traktörlerini Türkiye ve Dünya pazarının yanı sıra Valtra traktör içinde üretmeye başladık. Üretimini yaptığımız traktörler Valtra tarafından da tüm dünyaya pazarlanıyor. 5 yıl gibi kısa bir sürede 5 kıtada 50’den fazla ülkeye Hattat ve HTT markalarıyla traktör ihracı gerçekleştiriyoruz.”  dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara