6x6 MOL + Allison

 zor şartların aracı iş başındaMOL CY ve Allison, Allison donanımlı ağır hizmet tipi kamyonlarla zorlu şartlardaki Sahra Çölü’nde petrol sondajı faaliyetlerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyor.  
Allison Şanzıman, Sahra Çölü’ndeki ana petrol sondajı faaliyetlerine yönelik dayanıklı bir araç filosu sunmak amacıyla Belçika menşeli kamyon, treyler ve çöp kamyonu üreticisi olan MOL CY ile güçlerini birleştiriyor.
On adet HF5066 model kamyon, petrol kulelerinin Sahra Çölü’nün zorlu koşullarında uzak bölgelere taşımasına yardımcı olmak için Cezayir kökenli petrol sondaj şirketi olan ENAFOR’a daha önce teslim edilmişti. Diğer 55 adet HF7566 model siparişindeki ilk altı kamyonun teslimatı ise Eylül ayında gerçekleşmişti. Tüm dünya çapında petrole olan talep bu denli yüksek iken Sonatrach Grup’un üyesi ENAFOR, henüz el değmemiş petrol kaynaklarına ulaşmak amacıyla çölün derinliklerine iniyor. Hiç kolay bir uygulama olmayan parçalara ayrılmış petrol kulelerinin zorlu çöl koşullarında taşınması, geniş kapsamlı bir lojistik desteği gerektiriyor. 
Merkezi, Cezayir’den yaklaşık 625 mil uzaklıktaki bir Sahra şehri olan Hassi-Massaoud’da bulunan ENAFOR firmasının, birçok uzak çöl bölgesinde sondaj çalışmaları yapması gerekiyor. Bu bağlamda sondaj kulesinin taşınarak kurulumu yapılıyor, kurulumdan altı hafta sonra ise bir diğer sondaj sahasına taşınmak üzere tekrar parçalara ayrılıyor. Taşınması gereken sadece kulelerden ibaret olmayıp, enerji kaynağı ve çalışmada görev alacak ekibin birkaç haftalık konaklamasına ve ihtiyaçlarına yönelik mobil alt yapının da sahaya taşınması gerekiyor.
Tüm bu faaliyetlerin en önemli bölümü, her bir kamyonu Allison 4700 serisi tam otomatik şanzımanlar ve Cummins QSX15 motorlar ile donatılan MOL araç filosu oluyor. Her bir kamyonun sıcaklığın 50C dereceye yükseldiği zorlu Sahra ikliminde ve arazi üzerinde beklenen performansı göstermesi gerektiğinden MOL şirketi, araçlarının Allison şanzıman ile donatılmasını tercih ediyor.
Zorlu koşullarda Allison 4700 serisi şanzımanların tercih edilmesinde, yüksek tork kapasitesi ve güvenilirliğin etkili faktörler olduğunun altını çizen MOL CY Proje Mühendisi Lieven Neuville yaptığı açıklamada; “MOL şirketi, 40 yılı aşkın bir süredir Allison şanzımanları kullanıyor. Müşterilerimiz, tam otomatik şanzımanlardan çok memnun oldukları için her kamyonumuzu standart olarak Allison ile sunuyoruz,” diyor.
Filodaki her araç, normal kamyonlarda bulunmayan ve kumlu, zorlu arazi koşullarında manevra yapılmasına olanak tanıyan özellikler ile donatılıyor. Dayanıklı şasi, 6x6 tekerlek konfigürasyonu ve yardım alınmaksızın aşırı ağır yüklerin boşaltılma kapasitesi, MOL kamyonlarını ENAFOR filosunun karşı karşıya kaldığı zorlu görevlere en uygun hale getiriyor. 
Allison’ın tork artışı ve Kesintisiz Güç Teknolojisi™ sayesinde MOL kamyonları, ağır yük altında dahi güneşten kavrulmuş çöl arazisinde yol alabiliyor. Allison tam otomatik şanzımanların dünyaca ünlü güvenilirlik ve dayanıklılık özellikleri MOL’un, Sahra Çölü’nde zor durumda bırakabilecek aksaklık ve arızalar konusunda herhangi bir endişe duymamasını sağlıyor.

MOL, kamyonlarının Allison tam otomatik şanzıman donanımlı olması ve yerel destek imkanı sunan üreticiler ile çalışılması hususunda hassasiyet gösteriyor. Allison Şanzıman’ın dünya çapında kullanılan şanzımanları için kapsamlı yerel destek sunduğunun altını çizen Lieven Neuville açıklamasında; “Yalnızca yerel destek imkanı sunan şirketler ile ortak çalışmalar yapmayı tercih ediyoruz. Destek ağı sayesinde Allison bizim için yalnızca bir tedarikçi değil; aynı zamanda stratejik bir MOL partneridir,” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara