4 tip Anadol sergide

 Az bilineAnadol modelleri1960’lı yılların sonlarında doğanların Anadol marka otomobil ile ilgili unutamadıkları en az bir anısı vardır. Şimdi bu anılar Novada Ataşehir’de açılan “Anadol, Bu Memleketin Otomobili” sergisiyle canlanıyor.
Türkiye’nin dört bir yanındaki Anadol koleksiyonlarından seçilen otomobilleri bir araya getiren sergi, ilk defa 19 Aralık 1966'da
piyasaya çıkan ve “ilk Türk otomobili” olarak tarihe geçen Anadol markasını meraklıları ile buluşturuyor. 
Sadece 202 adet üretilen "Böcek" de sergide …
İngiliz endüstriyel tasarımcı Prof. Tom Karen tarafından tasarlanan ve dünya klasik otomobil literatürlerinde de yer alan Anadol markası otomobiller, yurtdışında bazı koleksiyonlarda da kendine yer buluyor. 4 modeli ile bu kez Novada Ataşehir AVM’de sergilenen Anadol otomobiller, 1960’lı yılların esintisini günümüze taşıyor.
 
Nostaljik araba meraklılarının yoğun ilgisini çekecek serginin ilk göze çarpan modeli, üretimde kaldığı süre içinde sadece 202 adet üretilen "Böcek" adlı modeli. Sergide ayrıca 1967-1971 yılları arasında ilk kez üretilen, tek kapılı 1198 cc'lik silindir hacmi ve 49 beygir gücündeki motoruyla öne çıkan ''A1 Mk I'' modelinin 1970 model 2. jenerasyonunun yanı sıra, Türkiye’de seri olarak üretilmiş ilk ve tek spor otomobil olan “STC-16” ile 1975-1980 yılları arasında üretilmiş 4 kapılı aile aracı “SL model” de yer alıyor.
  Az bilineAnadol modelleri
Novada Ataşehir AVM giriş katında gerçekleştirilen sergi, 22 Aralık 2014 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara