M2010 yok, Land Rover Defender ise 149 000TL

Otokar, Türkiye'nin ilk alçak tabanlı minibüsü M2010'u üretimden kaldırmış! 
Zira bu konuda sanal alemde bir bilgiye ulaşamasakta  İnternet sitesinde ve firmanın 2014 Kasım tarihli fiyat listesinde Avrupa'daki adı Centro olan M2010 yer almıyor..
Ayrıca Land Rover Defender modelini 1987'li yıllardan beri imal eden şirket, modeli daha çok hafif askeri taktik araç , personel taşıma için ve kamu kurumları için imal ederken 149 166 TL'den başlayan fiyatlarla satışını yapıyor.

Ülkemizde, Land Rover'in Defender dışındaki tüm modellerinin Range Rover dahil satışını Borusan yapıyor. Efsane model Defender eskimeyen çizgileriyle Batı Avrupa dahil bir çok ülkede pazarlanırken  Türkiye'de ise Defender110 ve 130 modellerinin kamyonet versiyonları satışta yer alıyor. 90  modeli ve diğer yolcu taşıma amaçlı tipler ise muhtemelen isteğe göre üretiliyor..
Yerli olarakta bu sınıfta bir rakip görünmüyor..
Diğer taraftan alçak tabanlı  M2010'un rakibi Karsan Jest artık sınıfında rakipsiz...
Otokar'ın aracı, rakiplerine göre pahallı olduğundan veya  askeri araç, otobüs  ve kamyon grubuna yoğunlaştığından bantlardan alınmış olabilir.
Otokar'ın  sivil piyasaya satışını yaptığı araçlar ise şu şekilde sıralanıyor.. Tempo, Sultan, Doruk Kent, Atlas ve Land Rover Defender.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara