Çevreci Nar!

 yerli elektrikli otomobil NarKarabük Üniversitesi Robot Kulübü üyelerinin geliştirdikleri elektrikli otomobil, 2014 yılının son günlerinde İstanbul  Feshane 'de gerçekleşen Karabük Günleri'nde sergilendi.
Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR); Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali UYSAL , Arş. Gör. Batıkan Erdem DEMİR, Arş. Gör.
Tuncay SOYLU, Arş. Gör. Hasan DEMİR ve Arş. Gör. Atıl Emre COŞGUN olarak 6 akademik personel ve üniversitemizin farklı bölümlerinden 22 öğrenciden oluşuyor..
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı KBÜELAR Akademik Danışmanı Doç. Dr. Raif BAYIR araç hakkında şunları anlatıyor;elektrikli aracımızın üzerinde ki elektronik diferansiyel sistemi ve araç yönetim sistemi takımımız tarafından geliştirilmiştir. Tekerlek içi elektrik motorlarını sürmek için gerekli olan sürücü devresi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Aracımızın kasa ve kabuk tasarımı, ön ve arka süspansiyon ve fren sistemi takımız tarafından geliştirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara