Filo Kiralamak Mantıklı Mı?



 Kiralamak mı satın almakmı? işte bütün mesele bu!Yolda aracınızla giderken mutlaka öndeki aracın plakasında bir rent a car firmasının logosunu görmüşsünüzdür. Bu logo, o aracın bir rent a car firmasından uzun dönem araç kiralama koşulları ile kiralandığını göstermektedir. Peki filo kiralamak mantıklı mı?

Filo kiralayan şirketlerin en büyük avantajları:
- Kasko: Aracınıza kasko yapıp dünyanın parasını ödemek zorunda kalmazsınız.

- MTV: Motorları taşıtlar vergisini kaçırma derdiniz ortadan kalkar.

- Trafik Sigortası: Trafik sigortasını yatırmadınız diye bir daha aracınız trafik polisi tarafından bağlanmaz.

- Periyodik Bakım: Aracınızın periyodik bakımını yaptırmak için güzelim Cumartesi günü sanayi köşelerinde sürünmek zorunda kalmazsınız.

- İkame araç: Allah korusun bir kaza yaparsanız, taksilere dünyanın parasını ödemek zorunda değilsiniz. Rent a car firması size ikame araç sağlamak zorundadır.

Yukarıda saydıklarımın tümü size filo kiralama hizmeti içerisinde sunulur. Yani aylık ödeyeceğiniz sabit ücretlerin içersinde bu hizmetlerin tümü yer alacaktır.

Ufak bir hesaplama ile neden uzun dönem araç kiralama opsiyonunun mantıklı olacağına bakalım.

Sıfır bir araç almak istiyorsanız ve ödeyeceğiniz tutarlar yaklaşık 40-50 bin civarında olacaktır.  Bu tutara ödeyeceğiniz tutarın yıllık faiz getirisini, kasko, periyodik bakım, kış lastiği gibi giderleri eklediğinizde ve bir senin sonunda aracınızı sattığınızda maliyetiniz yaklaşık 14 bin civarında olacaktır.

Eğer iyi bir rent a car firması ile anlaşırsanız ve uzun dönem araç kiralama sözleşmesi imzalarsanız yıllık gideriniz ortalama 15 bin civarında olacaktır. Yani 1000 tl daha fazla ödemek zorunda kalacaksınız.

İşin özetine inersek, aylık 70-80TL fazla verip, son model araçlara hiçbir sorumluluk almadan kullabilirsiniz. Aracın başına gelecekler sizi hiç rahatsız etmeyeceği gibi araçtan sıkıldığınız taktirde hemen gerekli değişikliği yapabilirsiniz. Yurtdışında oldukça tercih edilen bir yöntem olan filo kiralama, ülkemizde de yavaş yavaş popüler olacak gibi duruyor J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara