BENSU KAYA İLE BAKIRKÖY SÖYLEŞİLERİNİN YENİ KONUĞU: RAMAZAN BAŞ

Bensu Kaya ile Bakırköy Söyleşileri, 25 Şubat Pazar, saat 14.00’te, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) Başkanı Ramazan Baş ile devam ediyor. 
On sekiz yaşında geçirdiği bir deniz kazasından sonra tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Ramazan Baş, Türkiye’nin en başarılı derneklerinden birinin kurucu başkanlığını yapıyor. Ödüllerle dolu bir süreci yöneten Ramazan Baş, engellilerin topluma kazandırılmasında çok önemli rol modellerden biri. 
Gazeteci – Yazar Bensu Kaya’nın Bakırköy’ün dünü ve bugününde iz bırakan Bakırköylü isimlerle yaptığı söyleşiler, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Söyleşiler bugüne dek Araştırmacı – Yazar Turgay Tuna, Türk Halk Müziği Eğitmeni Celal Yılmaz, Tiyatro - TV Sanatçısı Cihat Tamer ve Tiyatro Sanatçısı – Eğitmeni Erdoğan Sıcak ile düzenlendi. 


İstanbul’un, tarihi Bizans dönemine dayanan; kara-deniz-hava ve raylı ulaşımın odak noktası halinde, eğitimden sağlığa, kültür - sanattan eğlenceye, turizmden alışverişe dek sunduğu avantajlarla cazibe merkezi olan Bakırköy’ün dünü ve bugününden kesitler, izleyenleri hatıralarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor.   
Bakırköylüler Derneği’nde düzenlenen söyleşiler, önümüzdeki süreçte de devam edecek. 

RAMAZAN BAŞ KİMDİR? 
Türkiye’de ortopedik engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için benzersiz çalışmalara imza atan Ramazan Baş, 1964 yılında Bakırköy’de doğdu. 1983 yılında, sığ suya atlama sonucu, C6 seviyesinde omurilik felçlisi olan Ramazan Baş, 1991 yılından bu yana ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. “Omurilik felci önlenebilir” misyonu ile “kazalarda doğru müdahale ve ilkyardım” konularında kamuoyunda farkındalık yaratma çalışmalarına aktif olarak devam ediyor.  Tiyatro yazarı, oyuncusu ve oyun kurucusu olan Ramazan Baş, 1999 yılında “Ayak İzi” 2009 yılında “Yoksa Engel Siz Misiniz?”, 2010 yılında “Hurafeleme” adlı tiyatro oyunlarını kaleme alıp sergiledi. 2014 yılında senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği teatral dans gösterisi “Rüya ve Maskeler”, halen çeşitli kültür merkezlerinde sahneleniyor. “Gökkuşağı Pas Rengi” adlı kitabının yazarı olan Baş, Kimlik Dergisi’nde imtiyaz sahibi ve başyazarlık görevlerini sürdürüyor. 2010 yılında SKY Türk ekranlarında haftalık yayınlanan, EMPATİ TV programının TOFD adına yapımcılığını ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi.  29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi seçilerek bu dönemde Engelliler Komisyonu Başkanlığı yaptı. 2016 itibarıyla TRT Kent Radyosu’ndaki “İki Kıta 3 Köprü” programının sunuculuğunu yapıyor. Ramazan Baş, halen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde, Genel Başkanlık görevini sürdürerek, derneğin ulusal - uluslararası projelerini yönetiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara